Art Rotterdam 2020, foto: Almicheal Fraay

Ook dit jaar zijn we weer present op de meest avontuurlijke beurs van Nederland. Art Rotterdam is aan haar twee├źntwintigste editie toe. Vorig jaar bezochten maar liefst 28.500 bezoekers de Van Nellefabriek. Dat was pre-Corona, dus die cijfers zullen dit jaar wel niet gehaald worden. Op Art Rotterdam 2021 krijgen kunstliefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen.

 

We Like Art @ Art Rotterdam 2020

We Like Art staat ook dit jaar weer meteen bij de entree van de beurs in een grote roze stand vol met kunstenaarsedities en uniek werk. We tonen in onze 12 meter brede stand werk van circa 35 kunstenaars. Zoals je van ons gewend bent staan overal de prijzen vermeld, met en zonder lijst indien van toepassing. De KunstKoop van het Mondriaanfonds kan ingezet worden bij je aankoop, als in maandelijkse termijnen betalen wil.

 

Koen Vermeule, Le Depart, 60 x 130, olieverf op linnen

We besteden speciale aandacht aan recent werk van Koen Vermeule, komende week verschijnt zijn fraaie nieuwe boek Fensterbild. Je ziet bij ons nieuwe gouaches en schilderijen. Had je het interview met Koen al gelezen?

 

Zaaloverzicht Hans. Broek, De Pont museum, Tilburg, foto Peter Cox

Van Hans Broek tonen we schilderijen uit dezelfde indrukwekkende serie die nu in De Pont in Tilburg te zien is. Het zijn recente schilderijen die over een zwarte episode van de Nederlandse geschiedenis gaan. De schilderijen tonen forten en kerkers aan de Atlantische Oceaan, waar veel tot-slaaf-gemaakten werkten of gevangen werden gehouden alvorens te worden verscheept. Hans Broek brengt de architectuur in beeld als locaties van een plaats delict. Lees het bijzondere interview hier.

 

Lynne Leegte, Cardigan (2020), alabaster, 38 x 4 x 32 cm

Van Lynne Leegte laten we een iconisch object zien. Het licht dat over de albasten sculptuur strijkt maakt het tot een ontroerende tijdmachine. Het is ongelooflijk hoe de steen zich voordoet als zacht textiel. Beeldhouwer Leegte roept in haar werk een raadselachtige stilte op.

 

Thomas Trum, Two Curved Lines, een overzicht van een recente reeks van 75 werken die Thomas maakte voor de jubilerende AkzoNobel Art Foundation.

Op Art Rotterdam zie je edities van:

Thomas Trum
Koen Delaere
Rutger de Vries
Katrin Korfmann
Malin Persson
Rob Bouwman
Michelle Piergoelam
Lynne Leegte
Popel Coumou
Jorn van Leeuwen
Michiel Hogenboom
Martijn Schuppers
Willem Weismann
Jacco Olivier
Sebastiaan Bremer
Katinka Lampe
Hadassah Emmerich
Tim Ayres
Ronald Zuurmond
Harry Markusse
Theo Jansen
Marleen Sleeuwits
Amie Dicke
Antoinette Nausikaa
Maura Biava
Scarlett Hooft Graafland
Berndnaut Smilde
Zaida Oenema
Klaas Kloosterboer
Jan van der Ploeg
Annegret Kellner

 

Art Rotterdam volgt de laatste maatregelen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht – de anderhalve meter afstand-regel blijft wel gehandhaafd. Let op: tickets met een starttijd zijn alleen online verkrijgbaar. Per uur krijgt slechts een beperkt aantal mensen toegang, maar eenmaal binnen, kun je zo lang blijven als je wil.

 

Metro station Eekteweg van Willem de Haan tijdens Art Rotterdam 2019, foto: Almichael Fraay

Boek hier je ticket

ART ROTTERDAM
Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Openingstijden en bereikbaarheid

Het bericht WE LIKE ART @ ART ROTTERDAM 2021 verscheen eerst op We Like Art.