Ben je wel klaar met de Zoomsessies, online pubquizen en Netflix? Gelukkig zijn er dit weekend nog genoeg andere culturele initiatieven waarmee je ook nog eens de cultuursector steunt!

 

NDT Dare to say

NDT2 bleeft dit weekend de première van het NDT 2-programma ‘Dare to Say’ en kun je dit bijwonen in je thuistheater. De voorstellingen starten nog zaterdag 7 en zondag 8 november om 20.00u  en worden live uitgezonden via de website, dus zorg dat je op tijd klaar zit. Het programma bestaat uit twee balletten met een korte pauze van +/- 8 minuten.

Het Meisje met de Parel vanaf de bank

Op zondagmiddag 15 november geeft het Mauritshuis de eerste digitale live rondleiding door het museum. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen via een chat-functie. De rondleiding kost 2 euro per stream En start om 15.30 uur.

Crossing Border online

Het Crossing Border Festival programma is dit weekend volledig online met een dagelijkse line up van schrijvers, spoken word artiesten en dichters met voordrachten en interviews.

De schrijvers vertellen over hun meest recente boek, hun werk en natuurlijk wordt er ook gesproken over hun recente ervaringen gedurende de pandemie. Kijkers hebben de gelegenheid om vragen te stellen aan de auteurs. Verder zijn er elke dag exclusieve optredens te zien van veelbelovende Nederlandse en internationale bands. Ook is er de mogelijkheid om een reis naar de toekomst te maken met de hoorspelen in het programma KOFFIEDIK.

Eastern Neighbours Filmfestival

Eigenlijk zou ook dit weekend het filmfestival starten maar ook dit kun je thuis op de bank volgen. Het Eastern Neighbours Film Festival presenteert jaarlijks de beste films uit Oost- en Zuidoost-Europa, uit landen met een kleine maar sterke filmproductie. Dit jaar voor het eerst online op Picl. Het programma omvat dit jaar 20 prijswinnende films uit zo’n 15 landen. De films zijn Engels ondertiteld.

Studio Tivoli

Studio Tivoli Voor een dagelijkse dosis TivoliVredenburg hoef je je huis niet meer uit. Studio TivoliVredenburg is je one stop shop voor het mooiste archiefmateriaal (wat dacht je van Pearl Jam in1992 of DeWolff recent), splinternieuwe podcasts en de perfecte playlist. Ook volg je hier live streams – van 24/7 Tivoli’s favoriete muziek tot vette concertregistraties. Kijk en luister waar je maar wil!

Prison Escape: live verbinding met de bajes

Weet je nog dat ik naar de bajes ging in Rotterdam? Van dezelfde makers is er Prison Escape Online, een interactieve game die je vanuit je eigen huiskamer kan beleven.Je gaat het gevangenissysteem kraken van gevangenis ‘de Boschpoort’ en komt live in verbinding met gedetineerden en bewakers. Door in gesprek te gaan met deze personen in de Koepel, het beveiligingssysteem te kraken samen met je handlangers én uitmuntend teamwork kun je de onschuldig vastzittende Yuri Koblenko proberen te bevrijden. Deze online beleving is uniek in de wereld en ontwikkeld door een creatief team van professionals op het gebied van gamedesign, theater & interactie. Door het samen online te ervaren zul je zien dat je ook op afstand samen een toffe beleving kan meemaken!

Rijkmuseum sleutel challenge

Hou jij van raadsels en geheimen? Zie jij geen aanwijzing over het hoofd? Dan zoekt Rijksmuseum jou. Kijk goed naar de schilderijen in het online museum, scrol, zoek en zoom. Speel mee, vind de verborgen sleutels, ontdek het verborgen woord en maak kans op een coole prijs. Tip: speel samen en maak meer kans!

Online voorstellingen Nationaal Ballet

In première voor online gaat ook MANOEUVRE door het Nationale Ballet. Van nieuwe stukken tot reeds beroemde meesterwerken en van solo’s tot groepschoreografieën. In deze online voorstelling delen ze met je MANOEUVRE, de nieuwste en ontroerende choreografie van Juanjo Arqués, en ziet je niet eerder online vertoonde werken uit Dancing Apart Together: De stervende zwaan, Romanian Folk Dances, Kaddish, Reset, On the Nature of Daylight, Quasicrystal en L’autre côté. Tot 5 december via een online ticket.

Heb jij nog een goede culturele thuistip? Deel hem in de reacties!